Ny exportfunktion

Slipp dubbelarbete!

Äntligen finns det möjlighet att smidigt flytta Selfpointobjekt mellan olika Selfpointinstallationer.

Gör du ibland formulär, processer, vyer och andra objekt i en Selfpointinstallation med testmiljö? Vill du kunna exportera dem direkt till en Selfpointinstallation med skarp miljö? Då har vi goda nyheter! Med vår nya exportfunktion exporterar du till exempel en process eller en vy rakt in i servern hos de installationer du fått åtkomst till.

I de vanliga tjänstebiblioteken laddas hela e-tjänster upp för att delas med andra. Men med vår nya funktion kan du även överföra mindre objekt. Du slipper också att först ladda upp objektet i biblioteket för att sedan logga in i en annan installation och ladda ner det.

Du som har administratörsrättigheter aktiverar funktionen i vänstermenyn under Konfiguration. Där lägger du dels till de servrar du vill kunna exportera till genom att ange det användarnamn och lösenord som de servrarna har fått för just denna funktion. Och dels skapar du ett användarnamn och lösenord för aktuell Selfpointserver för att kunna ge andra servrar möjlighet att exportera objekt hit.

När funktionen är aktiverad har du tillgång till exportfunktionen direkt från t ex formulärbyggaren, processbyggarenBlå ikon med ett litet moln och en pil. Symbolen för export i Selfpoint. och vybyggaren. Du hittar den i den blå övre menyn i form av ett moln med en pil.

Tveka inte att kontakta oss vid eventuella frågor! Funktionen finns också beskriven i Selfpointmanualen, version 1.2.