fbpx

Håkan Lindquist – Projektledare

Porträttbild av Håkan Lindquist, projektledare på SelfpointTräffa Håkan!

Vårt senaste tillskott heter Håkan Lindquist och han började som projektledare hos oss på Selfpoint den 1 mars. Han kommer ursprungligen från Stockholm men är skåning sedan 1974 och bor nu i Ystad dit han flyttade 1995.

Håkan kommer att arbeta med att ta hand om relationerna med Selfpoints skånska kommunkunder – Ystad, Kristianstad, Höör, Hörby och Östra Göinge. Det innebär att hålla ihop kundprocessen genom att ta fram underlag för, initiera, definiera och dokumentera projekten. Han kommer även att delta i Selfpoints generella arbete med att standardisera ärendeprocesserna.

Håkan har jobbat med IT sedan början av 80-talet. De senaste 22 åren vid Ystad kommun där han började som IT-chef med att bygga upp IT-avdelningen. Därefter blev han teknisk driftchef och arbetade med att bygga den tekniska miljön. De sista fem åren var han e-strateg och jobbade med en mjukare sida av IT, d.v.s. idéerna om hur man som kommun kan använda tekniken internt och gentemot medborgarna.

Han har även varit inblandad i Prios projektet – ett EU-projekt gällande utvecklingen av IT-tjänster i skånska kommuner där man satte standard för hur kommunernas e-tjänster ska fungera och konstrueras. Projektet började 2007 och landade i en kravspecifikation att använda när man handlar upp e-tjänster.