fbpx

Digitaliserad process kring skolskjuts

Digitaliserad skolskjutsansökan

De flesta av Sveriges kommuner erbjuder skolskjuts till sina skolelever och ofta kan det innebära en hel del pappershantering, dels för att ansökningarna kommer in via pappersblanketter och dels för att elevkorten skickas ut med posten.

På uppdrag från Borås kommun har Selfpoint nu skapat en integration mot Sokigos skolskjutssystem. Selfpoints integration möjliggör att ansökan görs digitalt via ett formulär och skickas direkt in i Sokigos system där ärendet handläggs och elevkortet genereras. Därefter skickas elevkortet ut digitalt via Selfpoints Mina sidor. Medborgaren möter alltså enbart Selfpoint både vid ansökan och vid mottagandet av elevkortet, medan all handläggning sker i Sokigo.

Funktionen blev färdig i slutet av april och kan installeras för alla som använder Sokigos skolskjutssystem. Först ut är Borås kommun som kommer att börja använda integrationen inom den närmsta tiden.