fbpx

Dragana Jankovic – Projektör

Träffa Dragana!

Nu är det dags att presentera vår projektör Dragana Jankovic som började Porträtt av Selfpoints projektör Dragana Jankovichos oss på Selfpoint den 27 augusti i år. Hon mjukstartade lite försiktigt med att jobba i en vecka, för att sedan åka bort på semester i en vecka. Smart strategi, tyckte vi! För sedan dess har det varit full fart för Dragana på jobbet.

Som projektör är Dragana involverad i flera olika projekt. I sin roll följer hon projekteringens metodik och tar fram en förstudie, en funktionsspecifikation och ett SAT-protokoll (acceptanstest) som hon kör tillsammans med kunden. Vi skulle kunna säga att Dragana fungerar som en översättare mellan kunden och utvecklarna på Selfpoint. Det viktigaste i hennes jobb är nämligen att förstå behovet och nyttan hos kunden genom att ställa rätt frågor, och därefter formulera om kundens önskemål till en teknisk lösning som hon förmedlar vidare till våra utvecklare.

Dragana har gått en 2-årig YH-utbildning i frontend-utveckling och blev klar sommaren 2018. Hon passar perfekt som projektör eftersom hon genom sin utbildning har den förståelse för programmering som krävs, och samtidigt får jobba mer med människor, vilket hon trivs med.

Dragana är uppvuxen i Malmö där hon nu bor tillsammans med sin sambo. Innan hon hittade till IT och projektör-yrket provade hon lite allt möjligt. Till exempel jobbade hon inom lager och logistik med bland annat kundtjänst och KAM-support. Hon har även läst facility management och projektledning där hon fastnade för struktur och planering. Den röda tråden är att få koordinera, stämma av, planera, se till så att leveranser kommer iväg och pussla lite för att få olika bitar på plats. Hon trivs när hon får jobba med problem och hitta en lösning, strukturera upp processer och ser framsteg. Men visst har hon gjort någon avstickare då och då, som när hon provade på att ha ett eget företag inom skönhetsbranschen.