fbpx

Förbättrad användarupplevelse

Snabbare laddning av e-tjänsteportalen

Kanske har du upplevt att er e-tjänsteportal laddar för långsamt? När det finns många e-tjänster och funktioner i Selfpointverktyget kan det ta en stund innan allt kommit igång. Nu har vi förbättrat laddningen av portalen.

Vi har utfört en så kallad code splittning. Det innebär att när någon går in i portalen så laddas först allt som är synligt. Därefter fortsätter funktionerna att laddas i bakgrunden. Det handlar bara om sekunder, men besökaren behöver inte vänta på bakgrundsfunktionerna innan man får se de visuella delarna i portalen. På så sätt upplevs e-tjänsteportalen snabbare av besökaren. Funktionerna kommer dock att vara färdigladdade när de väl ska användas, och kommer inte att släpa efter.

Utifrån de mätningar vi gjort ser vi en väsentlig skillnad på upplevd prestanda. Även om hela laddningen av portalen fortfarande tar ungefär lika långt tid, så görs det nu i en ordning som förbättrar hela användarupplevelsen utan att tumma på funktionerna.

Har du några frågor kring code splitting? Kontakta oss