fbpx

Hampus Wedenell – UX-designer

Träffa Hampus W!

Hampus Wedenell är vår eminenta UX-designer (User Experience-designer). Han började på Selfpoint i oktober 2017 och har således varit en i gänget i drygt ett år. Med sig i bagaget har han en treårig utbildning i Digital design från Kristianstad. Där bor han med sin sambo och deras två katter, men han kommer ursprungligen från Glimåkra.

Hampus är mannen med tålamodet – varje dag pendlar han till Malmö. En åktur på drygt en timme är dock en klar förbättring mot hans tidigare pendling mellan Kristianstad och Karlskrona där han arbetade som konsult på Ericsson. Då arbetade han med frontend-utveckling i ett team som byggdes demos på hur Ericssons gränssnitt skulle se ut om 10 år. Fokus låg på cool design, animationer och annat rörligt och som visades för kunder på mässor och liknande.

Här på Selfpoint slipper Hampus vänta i 10 år för att se resultatet av sitt arbete, även om han ofta är med i projekten redan i ett tidigt skede. Eftersom hans expertis är inom user experience tar han fram förslag på hur lösningen kan se ut och bete sig, så att den blir så användarvänlig och intuitiv som möjligt. Han skapar designens layout, animationer och interaktioner. Vid behov tar han även fram en helt ny grafisk profil till kundens portal, men oftast innebär uppdraget att föra in en befintlig grafisk profil i portalen.

Det finns flera fördelar med att jobba på Selfpoint, tycker Hampus. Förutom kortare pendlingstid, uppskattar han att han har tydligt ansvar, fria händer och kan påverka resultatet, och den sköna stämningen på arbetsplatsen. På sin fritid får han istället skön stämning från sina vänner, tv-spel och filmer.

Ja, så får vi väl också nämna att han fyller 30 i februari i år. Det är ju ändå en milstolpe värd att uppmärksamma och som bör firas ordentligt!