fbpx

Alex Hoeing – Systemutvecklare

Träffa Alex!

Här på Selfpoint har vi en teknikälskande, pratglad kollega som heter Alex Hoeing, och han jobbar som fullstack systemutvecklare. Redan som liten var Alex intresserad av teknik – att experimentera, koppla ihop, plocka isär och sådant som teknikintresserade barn gör. Han är född i Danmark, men 2005 flyttade han med sin familj till Sverige. Med en känsla av att teknik är det som är kul och en stark tro på att någonstans inom det tekniska spektret finns det en plats för honom så valde Alex att läsa IT-teknik på gymnasiet. Fascinerad av att text kan omvandlas till något man kan interagera med på datorn fortsatte han på sitt tekniska spår genom att studera webbutveckling på Blekinge Läns tekniska högskola – en teknisk kandidatutbildning med estetiska inslag. Juni 2017 tog han examen, och 1 juli 2017 började han på Selfpoint. Ja, där var vi snabba!

Vad gör han då här hos oss? Jo, att jobba med fullstack innebär att man har kompetenser inom allt möjligt mellan serverdatabas (datahantering) och det visuella som man interagerar med. Från backend till frontend och allt där emellan. Alex utför massa uppgifter i olika projekt, där han utvecklar det som användaren ser och kopplingen till hantering av datan i bakgrunden. Projekten blir ofta omfattande som exempelvis projektet med Göteborgs Energi där han utvecklat hela deras lösning, MAS, som används som ett internt arbetsverktyg för tekniker och samordnare. Kommunala elbolag är nog det Alex samlar mest erfarenhet ifrån, eftersom han även arbetar med projekt för Tekniska verken i Kiruna och Hässleholms miljö.

Silhouette of man's head in front of computer monitor light at night

Alex känner sig inte bekväm med att ställa upp på bild, och det respekterar vi.

Variationen är något som Alex finner givande och verkligen uppskattar på Selfpoint. Ibland arbetar han självständigt och ibland i projektgrupper, med varierande uppgifter och i olika projekt. Den trevliga stämningen på arbetsplatsen och möjligheten att ta egna initiativ och vara fri i tänk och problemlösning är också stora fördelar med att arbeta på selfpoint.

Ibland programmerar Alex till och med på sin fritid. Men när han tröttat ut huvudet så tar han gärna en promenad för att rensa tankarna. Några gånger om året jobbar han på distans för då hälsar han på sin flickvän på Irland.