fbpx

Arbetsytor – filtrering i Selfpoint!

Tillåt oss presentera vår senaste filtreringsmöjlighet i Selfpoints administrationsgränssnitt – vi kallar den för arbetsytor. Med hjälp av arbetsytor kan du som administrerar eller ansvarar för många e-tjänster nu filtrera så att Selfpoint bara visar det som har med en viss kategori, förvaltning eller liknande att göra.

Skapa den arbetsyta du behöver

När en organisation skapar en större mängd e-tjänster, formulär, vyer, register, mallar och processer i Selfpointinstallationen blir det lätt mycket att leta i. Därför kan du nu göra en specifik ”arbetsyta” genom att filtrera ut allt som har en viss tagg, och därmed slippa se allt annat som är irrelevant. Du väljer själv vilka arbetsytor du vill ha och skapar dem under Administration. Därefter blir arbetsytorna valbara som tagg för allt som skapas i organisationens Selfpointinstallation.

Genom att tagga och filtrera ut med hjälp av arbetsytor behöver du inte komma ihåg exakt vad allt heter och du behöver inte filtrera eller söka varje gång du går från ett ställe till ett annat i Selfpoint (t.ex. när du går från formulär till register, och vidare till processer).

Hitta rätt lätt

För att förtydliga: tänk dig att du vill administrera e-tjänsterna för en viss avdelning i organisationen. Då skapar du en arbetsyta för den avdelningen och taggar alla avdelningens vyer, formulär m.m. med den arbetsytans namn. När du väljer den arbetsytan skapar du en miljö i Selfpoint där du till exempel enbart ser den avdelningens vyer under Vyer och dess formulär under Formulär. Du slipper leta bland alla vyer och formulär som hela organisationen skapat.

Du kan enkelt välja vilken arbetsyta du vill jobba i genom att klicka på cirkeln bakom ditt namn i övre menyn, den så kallade ”filtertratten”. Där hittar du alla dina arbetsytor. Vill du sluta filtrera och se allt igen så väljer du bara Clear.

I Selfpoint finns sedan tidigare kategorier och grupper, men med denna nya funktion så kan man filtrera även inom dessa, beroende på vilka arbetsytor man skapar och vilka saker man taggar. Funktionen kom med senaste uppdateringen av plattformen och finns redan tillgänglig i alla våra installationer.