fbpx

Martin Jansson – Systemutvecklare

Träffa Martin!

Vårt senaste tillskott i utvecklarteamet heter Martin Jansson. Porträtt av MartinLikt Ingvar Kamprad är han född och uppvuxen utanför Älmhult. Men efter att han studerat klart till Dataingenjör i Växjö sommaren 2018, tog han med sig sin öländska flickvän och utvandrade från Småland för att söka lyckan i Malmö.

Den 29 oktober började han som fullstack-utvecklare här på Selfpoint. ”Alltiallo” kallar han sig själv, med betydelsen att han kan lite backend, lite frontend, lite databas och lite allt däremellan. Vi på Selfpoint är stolta över att vara både hans första arbetsplats i Malmö och hans första arbetsplats inom IT efter att han studerat klart.

Martin studerade teknik på gymnasiet. Mest för att han inte riktigt visste vad han ville göra. Han visste bara att han ville ha en bred utbildning, och att han inte ville bli hantverkare. Efter gymnasiet arbetade han på ett sågverk i två år. Närmare bestämt sin pappas sågverk som varit ett familjeföretag i flera generationer. Martin är inte den typiska teknikintresserade killen som skruvat sönder radioapparater och liknande under sin uppväxt. Däremot fann han mjukvara intressant – hur flödet fungerar i bakgrunden. Att läsa till dataingenjör var ett självklart val för honom eftersom det är framtiden. Då förstår vi också varför Martin sökte sig till Selfpoint – han vill vara en del av framtidens lösningar. Men också för att det är underhållande, lärorikt och utmanande att arbeta här, säger han själv.

När Martin inte jobbar ser han mycket på tv-serier, umgås med sin flickvän och har fri tid helt enkelt. Strax ska han flytta och ser fram emot en sommar i sin nyköpta lägenhet i Malmö. Med utsikt över Pildammsparken och måsarnas envisa skrik utanför sovrumsfönstret.