fbpx

Roger Jönsson – praktikant inom webbutbildning

Vi har fått en praktikant!

Vi är glada att kunna presentera Roger Jönsson, vår praktikant från Lernias 2-åriga YH-program i webbutveckling. Roger kommer att vara hos oss i sammanlagt 15 veckor och vi ska lära honom allt vi kan.

Roger kommer ursprungligen ifrån Skurup men bor nu i Svedala med sin sambo och deras två små barn. Som yngling drömde han om att se världen ifrån förarsätet på en lastbil. Den drömmen hade han uppfyllt redan vid 25 års ålder då han arbetade som internationell lastbilsförare. När man har uppfyllt sin dröm så är resten av livet en bonus, säger Roger.

Det var inte lika roligt att vara ute på vägarna hela tiden när han träffade kärleken hemma i Skåne. När han fick barn tog han pappaledigt i ett år och därefter ville han fortsätta att finnas i närheten. Eftersom han tycker om att hålla på med datorer och hade sysslat med en del hobbyprogrammering bestämde han sig för att prova på webbutveckling, med extraknäck inom hemtjänsten vid sidan av.

Roger är en människa som trivs, lätt anpassar sig och som är öppen för det mesta. Han har trivts bra på alla sina jobb och menar att man inte vet vad som är rätt förrän man har provat. Exempelvis hade han aldrig tänkt så mycket på att skaffa familj och barn, men nu när han är mitt i familjelivet tycker han att det är världens bästa grej.

Hittills tycker han att det varit spännande och roligt att hålla på med utveckling! Det händer hela tiden nya saker. Här hos oss jobbar Roger just nu med att bygga en PDF-generator med digital signering som ska användas i Selfpointplattformen. Han är också med i olika projekt och får se hur vi andra tänker och arbetar. På frågan om vad han tycker om att arbeta med oss på Selfpoint svarar han att det är fin, tillåtande stämning på arbetsplatsen. Han känner sig delaktig i verksamheten och får se alla bitarna, vilket ger en förberedande inblick i arbetet som webbutvecklare.

I sommar blir han färdig med sin utbildning men något han ser lika mycket fram emot är en sommar i sandlådan med 4-åringen och på Astrid Lindgrens värld med hela familjen, innan han tar IT-branschen vid hornen.