fbpx

Viktor Lott – Systemutvecklare

Träffa Viktor!

Här har vi Viktor – vår nya fullstack-utvecklare! Han utvecklar lite backend, lite frontend och lite däremellan. Grunden för Viktors breda kunskap är hans genuina intresse för programmering som han upptäckte i 9-10-årsåldern. Sedan dess har han haft egna små programmeringsprojekt för nöjes skull.

Viktor växte upp med en fot i Kristianstad och en i Malmö. Föga förvånande föll gymnasievalet på teknikinriktningen. Därefter hamnade han i en lite vilsen period då han jobbade på ett lager i Kristianstad och läste strökurser på högskolan medan han funderade på vad han ville göra. På lagret var han ansvarig för upplärning av nyanställda, jobbade med support och packade varor. Just det ja, och så finjusterade han deras IT-system också så klart! Förbättrade det lite här och där, förenklade arbetet för sina kollegor och sig själv, mest för skojs skull och för att han kunde. Någonstans här insåg han nog att han borde jobba med programmering.

För att göra slag i saken flyttade Viktor till Malmö och började studera app-utveckling på yrkeshögskolan. Det var kul, men inte riktigt det han ville jobba med. Efter sin utbildning hittade han vår annons, där vi sökte någon med kompetens i alla de verktyg och system han använt sedan 3 år tillbaka. Han sökte, och har nu varit hos oss sedan juni 2019!

Hos oss jobbar Viktor just nu mest med Selfpoints nästa uppdatering, med diverse förbättringar, lite design, bygger komponenter och så vidare. Han tycker själv att han lärt sig mycket på de 2 månader han hunnit vara här, och att Selfpoint är en mysig familjär arbetsplats med härliga kollegor. Han uppskattar den uppmuntrande atmosfären och att det är ett litet företag där man ser allas insatser.

Nu har han bott i Malmö i ett år, tillsammans med flickvännen han snabbt träffade efter att han flyttat hit. Programmering får han inte nog av på jobbet så även på fritiden blir det små projekt som spel, interaktioner eller bygga egna kameror. Men han lämnar plats åt annat också – som träning och musik.