fbpx

Jessica Javaheri – IT servicedeskansvarig

Här har vi Jessica!

Vi har haft en alldeles egen IT-servicedeskansvarig här på Selfpoint sedan december 2018. Hon heter Jessica Javaheri och hon tar hand om supportflödet, kunskapsdatabasen, regressionstester av funktioner och plattformar, samt koordinerar våra deployer med kunderna med mera.

Jessica är född och uppväxt i Malmö. När hon blev vuxen ville hon se världen, och hennes vilja att hjälpa andra tog henne till… Sundsvall! Där lockade ett nystartat kandidatprogram i psykisk ohälsa vid Mittuniversitetet. I Sundsvall levde hon studentlivet, bodde i kollektiv och läste ämnen som kriminologi, sociologi, psykiatri och medicinsk vetenskap. Jessicas mål var att hjälpa unga flickor att komma bort från självskadebeteenden och andra psykiatriska sjukdomar, till exempel anorexia. Världen med psykisk ohälsa var dock tung och det var svårt att inte oroa sig och engagera sig även utanför arbetstid.

När Jessica flyttat tillbaka till Malmö och varit mammaledig i ett år hade livet förändrats och det kändes svårt att gå tillbaka till jobbet som hon alltid tog med sig hem. Hon ville fortsätta med att hjälpa människor, men på ett annat sätt. Tack vare språkkunskaperna från sin portugisiske pappa och chilenska mamma gled hon in på IT-banan genom att börja som konsult på Atea. Där blev hon placerad på Tetra Pak, som IT-supportanalyst och supporterade medarbetare i Brasilien, Spanien, Portugal och Sverige. Sedan dess har hon samlat på sig erfarenhet från bland annat IKEA där hon var supportanalyst men även hade rollen som utbildningsansvarig och onboarding-ansvarig för nyanställda. Efter att ha arbetat inom IT-support i 4 år kom hon till oss!

Jessica tycker att det bästa med Selfpoint är att man har härliga kollegor och är som en stor familj. Hon uppskattar också att ha mycket ansvar och att det är korta beslutsvägar. Hennes roll är varierande med olika sorters arbetsuppgifter och kombinationen av att vara nära både kunder och verksamhet samt agera spindeln i nätet passar henne perfekt.

När Jessica inte jobbar är hon hemma i Lund med sin man, sin dotter och sin bonus-son. Ofta umgås hon med vänner eller kollar på serier. Men Sundsvall räckte inte – hon vill fortfarande se världen! Resa är den stora hobbyn. Ju mer hon kan resa, desto bättre. I somras var hon i Spanien i tre veckor så förhoppningsvis är behovet dämpat ett tag framöver, så att vi får njuta av hennes sällskap här på kontoret. Åtminstone tills nästa sommarsemester.